BÆREDYGTIGHED

 

 

EKSKLUSIVITET
 
Eksklusivt. Holdbart. Eller Slow Fashion. For os dækker ordene over lidt af det samme. Vi følger ikke modens hektiske puls med fire kollektioner om året. Vi trykker ikke bare på produktionsknappen, når en trøje er udsolgt. 
Vi inspireres og former en ide, der produceres i et begrænset oplag og i en kvalitet og et udtryk, der er holdbart. For os har design ingen udløbsdato.

 

 

 

 

   PRODUKTION I DK og EUROPA
 
Transport udgør en stor del af miljøbelastningen ved produktion af tøj. Vi har minimeret CO2 belastningen ved udelukkende at producere i Europa. Med kort afstand til produktionsstederne er det lettere at kontrollere arbejdsforholdene.Vi strikker på et lille strikkeri i Sunds. Vores ORGANIC serie og MADE IN DENMARK bliver klippet og syet i Danmark.

 

 

 

DESIGNERE UDEN GRÆNSER
 
Med de små oplag, som vi producerer vores designs i, er usolgte varer en undtagelse. Men når det forekommer, kasserer vi det ikke. I stedet doneres det til den danske NGO, Designere Uden Grænser, der omsætter tøjet på events i Sydafrika. Overskuddet anvendes til at hjælpe unge kvinder med at få en uddannelse og en platform i livet, så de kan fungere som rollemodeller. DGU -Designere Uden Grænser  - arbejder bæredygtigt og støttes også af udenrigsministeriet gennem CISU

 

 
LUFT TRØJEN OG SPAR VASK
 
Spar på vask og skån vandmiljøet ved at lufte din trøje i det fri. Behovet for at vaske kan mindskes ved at lade vinden rense fibrene. Har trøjen blot fået en plet, så er der ingen grund til at bruge vaskemaskinen. Vask blot pletten, hæng trøjen til tørre og spar miljøet for store mængder af restsæbe. Mindre vask betyder også mindre slid på tøjet, så du kan bruge det i længere tid. En stor del af CO2 forbruget indenfor tekstilbranchen kommer fra tøj, der kasseres alt for hurtigt.

 

 

VORES STRIKKER
 
Han kunne aldrig drømme om selv at sige det. Men han er nok Europas bedste strikker. Fordi der er dem, der kan finde ud af betjene en maskine og sætte nye farvenøgler på. Og så er der Jesper. Han har en hel særlig intuition og kender svaret på vores spørgsmål næsten inden, vi når at formulere dem. Hans fornemmelse for garn er spundet sammen med en teknisk indsigt og en nærmest organisk forståelse af de maskiner, han arbejder med. Jesper er manden bag vores strik, og en af de sidste i Danmark, der kan det håndværk. 
 
DET GRØNNE MÅL
 
Vi arbejder i dag på tre punkter. Tøjet skal produceres så lokalt som muligt, det skal have et design og så høj en kvalitet at tøjet får en lang levetid, og det skal produceres uden at skade miljøet. Målet er at arbejde med bæredygtighed, fra garn til nakkemærke og den måde vi pakker varerne på.