VORES VÆRDIER

 

 

BÆREDYGTIGHED

 

er for os mange ting på en gang. Det er eksklusivitet kombineret med holdbarhed. Det er produktion i Danmark for at spare CO2 og sikre det håndværk, der engang gjorde os verdenskendte. Det er valget af råvarer og processer, hvor miljøet skånes mest muligt. Vi designer, så vi ved, at det tøj, vi producerer, bliver brugt og holder længe. Det er slow fashion. 

 

 


 

 

EKSKLUSIVITET
 
Eksklusivt. Holdbart. Eller Slow Fashion. For os dækker ordene over lidt af det samme. Vi følger ikke modens hektiske puls med fire kollektioner om året. Vi trykker ikke bare på produktionsknappen, når en trøje er udsolgt. 
Vi inspireres og former en ide, der produceres i et begrænset oplag og i en kvalitet og et udtryk, der er holdbart. For os har design ingen udløbsdato.


 

 

PRODUKTION I DANMARK
 
Transport udgør en stor del af miljøbelastningen ved produktion af tøj. Vi har minimeret CO2 belastningen ved udelukkende at producere i Europa. Med kort afstand til produktionsstederne er det lettere at kontrollere arbejdsforholdene. Vi strikker på et lille strikkeri udenfor Herning. Vores MADE IN DENMARK serie bliver klippet og syet i Danmark.


 

 

DESIGNERE UDEN GRÆNSER
 
Med de små oplag, som vi producerer vores designs i, er usolgte varer en undtagelse. Men når det forekommer, kasserer vi det ikke. I stedet doneres det til den danske NGO, Designere Uden Grænser, der omsætter tøjet på events i Sydafrika. Overskuddet anvendes til at hjælpe unge kvinder med at få en uddannelse og en platform i livet, så de kan fungere som rollemodeller. DGU - Designere Uden Grænser  - arbejder bæredygtigt og støttes af danske designere og af udenrigsministeriet gennem CISU. 


 

 

LUFT TRØJEN OG SPAR VASK
 
 
Spar på vask og skån vandmiljøet ved at lufte din trøje i det fri. Behovet for at vaske kan mindskes ved at lade vinden rense fibrene. Har trøjen blot fået en plet, så er der ingen grund til at bruge vaskemaskinen. Vask blot pletten, hæng trøjen til tørre og spar miljøet for store mængder vand og restsæbe. Mindre vask betyder også mindre slid på tøjet, så du kan bruge det i længere tid. En helt unødvendig del af CO2 forbruget indenfor tekstilbranchen kommer fra tøj, der kasseres alt for hurtigt.


 

 

VORES STRIKKER
 
Han kunne aldrig drømme om selv at sige det. Men han er nok Europas bedste strikker. Fordi der er dem, der kan finde ud af betjene en maskine og sætte nye farvenøgler på. Og så er der Jesper. Han har en hel særlig intuition og kender svaret på vores spørgsmål næsten inden, vi når at formulere dem. Hans fornemmelse for garn er spundet sammen med en teknisk indsigt og en nærmest organisk forståelse af de maskiner, han arbejder med.  Jesper er manden bag vores strik og en af de sidste i Danmark, der kan det håndværk. 


 

 

DET GRØNNE MÅL
 
 
Vi arbejder i dag på tre punkter. Vi øger den andel af vores kollektioner, der er Made in Denmark. Vi designer tøjet, så det holder længere. Vi udvælger råvarer og processer, der skader miløet så lidt som muligt. Målet er fuld bæredygtighed; fra garn til nakkemærke og den måde vi pakker varerne på.